Schapen en Geiten

U kunt altijd een beroep op ons doen voor het behandelen van uw zieke dieren. Ook voor vaccinaties, ontwormen en gerichte adviezen over schapen en geiten kunt u bij ons terecht.

 

lammetjeSchapen Nieuws
Actueel nieuws van vakblad Het Schaap.

Prijs van zuiglammeren klimt weer
Zowel in Leeuwarden als in Bunnik ging vorige week de notering van eerste kwaliteit zuiglammeren omhoog. De gemiddelde prijs steeg met ?3,82 naar ?151,06. Tweede kwaliteit komt gemiddeld op ?108,48.
Dijken verdrogen, schapen moeten er weg
De dijken langs de Maas drogen uit. Het Waterschap Aa en Maas heeft daarom besloten dat de schapen er weg moeten.
Paratuberculose groot probleem bij Britse schapen
Mogelijk is meer dan de helft van de Britse bedrijven besmet met paratuberculose. In ons land komt de ziekte bij schapen erg weinig voor.
Texelaarkeuring Oldebroek afgelast wegens hitte
De fokdag voor Texelaars aanstaande zaterdag in Oldebroek gaat niet door vanwege de hitte. De keuring was onderdeel van het zogeheten Oogstfeest.
Kopervergiftiging: leverancier moet tonnen schade vergoeden
Een mengvoerbedrijf moet de eigenaren van een melkschapenbedrijf meer dan 350.000 euro betalen omdat het voer had geleverd dat teveel koper bevatte. Dat heeft de rechtbank in Zwolle besloten.
Zuiglamprijzen Leeuwarden in vrije val
Al een maand lang dalen de prijzen van zuiglammeren in Leeuwarden. De zuiglamprijzen liggen nu ruim 20 euro lager dan vier weken geleden.
Jonge wolven gezien in noordoosten Nederland
In het grensgebied van Drenthe en Friesland zijn 3 wolvenwelpen gezien. Ze zijn er waarschijnlijk geboren.
Gemiddelde marktnoteringen lopen terug
Zowel op de veemarkt in Leeuwarden als in Bunnik zakten vorige week de marktnoteringen van slachtschapen en zuiglammeren. Ze brengen gemiddeld ?156,95 en ?147,40 op.
Schapen gedood achter wolfwerend raster
In het Drentse Vledder zijn schapen doodgebeten, waarschijnlijk door een wolf. De schapen liepen achter een 1,30 m hoog raster met 6 draden.
Overijssel steekt geld in schaapskuddes
Overijssel gaat schaapskuddes subsidiŽren. Alleen gescheperde kuddes in Natura-2000-gebieden komen ervoor in aanmerking.
Schapen en lammeren ?5 meer waard in Bunnik
De marktprijzen van slachtschapen en zuiglammeren stegen vorige week op de veemarkt in Bunnik. Ze zijn ?5 meer waard.
Steun voor heideschapen
De Stichting Dinamo doneert 92.000 euro aan kuddestichtingen en een stamboek van heideschapen. Met de schenkingen hoopt deze stichting welzijn en biodiversiteit te stimuleren.
Hitte: ?Zorg voor drinkwater, schaduw en rust?
De NVWA controleert op dierenwelzijn tijdens de hitte van deze dagen. Dat heeft de dienst al vorige maand aangekondigd.
Zuiglamprijzen over hoogtepunt heen
De zuiglamprijzen gingen vorige week op elke veemarkt omlaag. Met name in Leeuwarden was de prijsdaling scherp: min 10 euro.
Advies: ?Start meteen dialoog over wolf?
Twee organisaties willen dat er zo snel mogelijk een maatschappelijke dialoog start over de toekomst van de wolf in Nederland. Ze denken dat zo'n dialoog kansen heeft.
Leverbot gaf dit voorjaar onverwachts problemen
Schapenhouders en dierenartsen werden afgelopen voorjaar verrast door uitbraken van leverbot. De aandoening leek na enkele droge jaren op zijn retour maar stak toch de kop op.
Marktprijs van slachtschapen zakt weer in Bunnik
Na de instorting eind mei leken de marktprijzen van slachtschapen in Bunnik weer op te leven. Maar vorige week zijn ze toch weer gedaald. In Purmerend kruipen ze juist omhoog.
NVWA sluit per direct slachterij
De NVWA heeft vandaag onmiddellijk een slachterij in het midden van het land gesloten. Er zijn misstanden geconstateerd.
Dag van het Schaap: nagenieten met foto?s
De Dag van het Schaap op 11 juni in Ermelo was een groot succes. Met dit fotoalbum genieten we na van een prachtige dag.
Slachterij Mulder dicht door brand
Schapenslachterij Mulder in Twello is tijdelijk gesloten. Eind vorige week werd het bedrijf getroffen door een brand.
Waarom kiezen voor wol voor je bekleding?
Koop je een nieuwe bank waar je stof voor moet kiezen of misschien wat oude eetkamerstoelen die een opfrisbeurt nodig hebben? Het kiezen van een type bekleding kan overweldigend zijn als je nadenkt over patroon, textuur, veerkracht en hoe je ervoor zorgt. Desondanks raden we
Gemiddelde marktprijzen van zuiglam daalt
De gemiddelde marktprijzen van zuiglammeren gingen vorige week omlaag. Dat kwam doordat veemarkt Bunnik de noteringen in die week terugschroefde.
Deze nieuwe producten waren op de Dag van het Schaap
Standhouders grijpen de Dag van het Schaap aan om hun nieuwste producten te showen. Enkele werden beloond met innovatieprijzen.
Probleemwolf duikt weer op in Limburg
Probleemwolf 1625m heeft toch weer in Limburg een schaap gedood. Het mannetjesdier was naar Duitsland vertrokken.
Schapenhouder vraagt vergunning voor afschieten wolf
De Friese schapenhouder Kees Terpstra gaat een vergunning aanvragen om wolven die zijn schapen aanvallen, dood te schieten. Hij raakte onlangs 4 schapen kwijt door een aanval.
Topnotering zuiglammeren in Purmerend
De veemarkt in Purmerend heeft nu ook een notering voor zuiglammeren. Hoewel Bunnik en Leeuwarden die notering vorige week verhoogden, heeft Purmerend de hoogste notering.
Winnaars vrijkaarten Farm & Country Fair 2022 bekend
De winnaars van de lezersactie van Het Schaap, waarbij 15 setjes van twee vrijkaarten voor de Farm & Country Fair 2022 in Aalten te winnen waren, zijn bekend. De abonnees die de vrijkaarten voor 24, 25 of 26 juni in Aalten gewonnen hebben, zijn: Jan
Innovatieprijzen voor NSFO, Royal GD en OviHandling
De NSFO heeft voor het project 'Fokken op wormresistentie' de hoogste innovatieprijs gehaald op de Dag van het Schaap. Zilver was voor Royal GD en brons voor OviHandling.
Kloosterman weer beste schaapscheerder van Nederland
Johannes Kloosterman is voor de 3e keer op rij Nederlands kampioen schapen scheren geworden. Op de Dag van het Schaap versloeg hij nipt Gerrit Crum.
Hampshire Down van Beers wint op Dag van het Schaap
Een ramlam van fokker/eigenaar Peter Beers heeft de keuring van Hampshire Downs gewonnen tijdens de Dag van het Schaap. Er waren 50 dieren ingezonden.

Contact

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: van 8.00 tot 16.30 uur.
’s morgens: tussen 8-9 uur telefonisch spreekuur voor o.a.

  • aanvragen van visites
  • bestellen medicijnen
  • behandel advies

In het dekseizoen (april t/m augustus) dagelijks (maandag t/m zondag) tussen 8 en 9 uur ‘s morgens open spreekuur vruchtbaarheidsbegeleiding paard op de praktijk.

Adres:
Diergeneeskundig Centrum De Greidhoeke
Tjerkwerderweg 3a
8701PK Bolsward

Algemeen telefoonnummer:       
0515-573062

Voor de avond-, nacht- en weekenddiensten is er een dienstregeling in samenwerking met “Dierenartsenpraktijk Wommels” en “Dierenartsenpraktijk De Dijken” uit Witmarsum.

Fax:       
0515-580286

Email adres:
info@degreidhoeke.nl