Schapen en Geiten

U kunt altijd een beroep op ons doen voor het behandelen van uw zieke dieren. Ook voor vaccinaties, ontwormen en gerichte adviezen over schapen en geiten kunt u bij ons terecht.

 

lammetjeSchapen Nieuws
Actueel nieuws van vakblad Het Schaap.

Prijzen van slachtlammeren dalen in Bunnik
In Bunnik kregen alle slachtlammeren vorige week een lagere marktnotering. Leeuwarden kwam met de eerste noteringen van slachtlammeren in de tweede helft van dit jaar.
Slachtlammeren krijgen marktnotering in Bunnik
Op de veemarkt in Bunnik zijn vorige week de eerste marktnoteringen van slachtlammeren van dit seizoen vastgesteld. Voor ooien wordt tot ?125 betaald en voor rammen tot ?165.
Krijgt elk schaap wel het voer dat het nodig heeft?
Schapen voer je in het koppel, niet elk schaap een eigen portie. Dat laatste kan niet in de praktijk. Toch zijn er trucjes en tips om ervoor te zorgen dat de voergift aan elk dier zo dicht mogelijk bij de behoefte komt.
Trage handel drukt marktprijzen in Bunnik
De handel in schapen en lammeren verliep vorige week traag op de veemarkt in Bunnik. De marktprijzen daalden er voor de tweede week op rij.
Sombere prijsontwikkeling bij slachtschapen
De notering van slachtschapen verloor vorige week ?7,50 op de veemarkten in Bunnik en Purmerend. De gemiddelde prijs duikt daardoor onder de grens van ?150.
DNA-onderzoek: wolven doodden in juli 50 schapen
Wolven hebben in juli in totaal 50 schapen doodgebeten. Dat blijkt uit de resultaten van DNA-onderzoek.
Mooiste Zwartbles is van Dennis Geertjes
Een ooi van fokker Dennis Geertjes is dagkampioene geworden op de nationale Zwartbleskeuring van het NZS.
Groter prijsverschil in zuiglamkwaliteiten
Het prijsverschil tussen eerste en tweede kwaliteit zuiglammeren neemt toe. De gemiddelde prijs van eerste kwaliteit steeg vorige week. Bij de tweede kwaliteit ging die omlaag.
Texelaarkeuring Purmerend gaat niet door
De Texelaarkeuring in Purmerend die op 8 september zou plaatsvinden, is geschrapt. Er waren te weinig aanmeldingen.
Deze dieren wonnen prijzen op Nationale Texelaarkeuring
De Nationale Texelaarkeuring van afgelopen zaterdag heeft een keur aan kampioenen opgeleverd. Het zijn, volgens de jury, beste schapen.
Slachtschapenprijs loopt terug in Leeuwarden
Na een korte opleving is de marktprijs van slachtschapen vorige week opnieuw gedaald op de veemarkt in Leeuwarden. Die notering ligt nog wel iets boven die van Bunnik.
Ruim 300 inzendingen op Texelaarkeuring TES
De nationale keuring van Texelaarstamboek TES kent met 330 dieren een beste deelname. De fokdag is op zaterdag 17 september in Bathmen.
Wolven doden nu elke dag schapen in Nederland
Elke dag worden er nu schapen doodgebeten door wolven. Voor LTO-Noord is de maat vol. Er zijn maatregelen tegen de wolf nodig.
Tot ?150 euro voor zuiglam in Bunnik
Op de veemarkt in Bunnik daalden vorige week de zuiglamprijzen. Toch wordt er meer voor zuiglammeren betaald dan op de andere twee veemarkten.
Houderijverbod voor verwaarlozende schapenhouder
Een 61-jarige schapenhouder uit Gelderland mag de komende 5 jaar geen vee houden. De afgelopen jaren had hij herhaaldelijk zijn schapen verwaarloosd.
Actievoerders willen aandacht voor hittestress
Actievoerders van de Partij voor de Dieren hebben gisteren op een dijk langs de Waddenzee actie gevoerd. Ze willen dat schapen beter worden beschermd tegen de zon.
Begrazen van zonneparken is geen bijbaantje
Zonneparken zijn in opkomst. Voor schapenhouders lijken ze een buitenkansje: gratis grond en tegelijk onderhoud van de parken. Maar zo simpel is het niet. Er horen keiharde doelen bij.
Duitse schapenhouders iets milder over wolf dan Nederlandse collega?s
Schapenhouders in het oosten van Duitsland, die al zeker veertien jaar met wolven te maken hebben, blijken iets milder over wolven te denken dan schapenhouders in Gelderland. Dat wijst onderzoek uit.
Prijs van zuiglammeren klimt weer
Zowel in Leeuwarden als in Bunnik ging vorige week de notering van eerste kwaliteit zuiglammeren omhoog. De gemiddelde prijs steeg met ?3,82 naar ?151,06. Tweede kwaliteit komt gemiddeld op ?108,48.
Dijken verdrogen, schapen moeten er weg
De dijken langs de Maas drogen uit. Het Waterschap Aa en Maas heeft daarom besloten dat de schapen er weg moeten.
Paratuberculose groot probleem bij Britse schapen
Mogelijk is meer dan de helft van de Britse bedrijven besmet met paratuberculose. In ons land komt de ziekte bij schapen erg weinig voor.
Texelaarkeuring Oldebroek afgelast wegens hitte
De fokdag voor Texelaars aanstaande zaterdag in Oldebroek gaat niet door vanwege de hitte. De keuring was onderdeel van het zogeheten Oogstfeest.
Kopervergiftiging: leverancier moet tonnen schade vergoeden
Een mengvoerbedrijf moet de eigenaren van een melkschapenbedrijf meer dan 350.000 euro betalen omdat het voer had geleverd dat teveel koper bevatte. Dat heeft de rechtbank in Zwolle besloten.
Zuiglamprijzen Leeuwarden in vrije val
Al een maand lang dalen de prijzen van zuiglammeren in Leeuwarden. De zuiglamprijzen liggen nu ruim 20 euro lager dan vier weken geleden.
Jonge wolven gezien in noordoosten Nederland
In het grensgebied van Drenthe en Friesland zijn 3 wolvenwelpen gezien. Ze zijn er waarschijnlijk geboren.
Gemiddelde marktnoteringen lopen terug
Zowel op de veemarkt in Leeuwarden als in Bunnik zakten vorige week de marktnoteringen van slachtschapen en zuiglammeren. Ze brengen gemiddeld ?156,95 en ?147,40 op.
Schapen gedood achter wolfwerend raster
In het Drentse Vledder zijn schapen doodgebeten, waarschijnlijk door een wolf. De schapen liepen achter een 1,30 m hoog raster met 6 draden.
Overijssel steekt geld in schaapskuddes
Overijssel gaat schaapskuddes subsidiŽren. Alleen gescheperde kuddes in Natura-2000-gebieden komen ervoor in aanmerking.
Schapen en lammeren ?5 meer waard in Bunnik
De marktprijzen van slachtschapen en zuiglammeren stegen vorige week op de veemarkt in Bunnik. Ze zijn ?5 meer waard.
Steun voor heideschapen
De Stichting Dinamo doneert 92.000 euro aan kuddestichtingen en een stamboek van heideschapen. Met de schenkingen hoopt deze stichting welzijn en biodiversiteit te stimuleren.

Contact

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag: van 8.00 tot 16.30 uur.
’s morgens: tussen 8-9 uur telefonisch spreekuur voor o.a.

  • aanvragen van visites
  • bestellen medicijnen
  • behandel advies

In het dekseizoen (april t/m augustus) dagelijks (maandag t/m zondag) tussen 8 en 9 uur ‘s morgens open spreekuur vruchtbaarheidsbegeleiding paard op de praktijk.

Adres:
Diergeneeskundig Centrum De Greidhoeke
Tjerkwerderweg 3a
8701PK Bolsward

Algemeen telefoonnummer:       
0515-573062

Voor de avond-, nacht- en weekenddiensten is er een dienstregeling in samenwerking met “Dierenartsenpraktijk Wommels” en “Dierenartsenpraktijk De Dijken” uit Witmarsum.

Fax:       
0515-580286

Email adres:
info@degreidhoeke.nl